Hilversum,
20
maart
2015
|
10:26
Europe/Amsterdam

160 nummers van Nederlandse bodem in De Zwarte Lijst

Publieke soul en jazz zender zendt negen dagen lang de beste zwarte muziek ooit uit.

zwarte-lijst2-1427272550.jpg

De NPO Radio 6 luisteraar heeft ‘What’s going on’ van Marvin Gaye gekozen als favoriete song. Vanaf vrijdag 20 maart klinkt de meest soul- en jazzvolle lijst van Nederland op NPO Radio 6: De Zwarte Lijst. Met soul, jazz, disco, latin en funk. Van Stevie Wonder tot Amy Winehouse en van Aretha Franklin tot Jamie Cullum. De zesde editie van De Zwarte Lijst is een mix van oude classics en recente hits, met opvallend veel songs van Nederlandse bodem.

 

De bijna 65-jarige Stevie Wonder is dit jaar hofleverancier, hij staat 46 keer in de lijst. Nina Simone heeft 22 noteringen. Opvallend is het aantal songs van Nederlandse makelij. Maar liefst 160 titels zijn van Nederlandse artiesten waaronder veel nieuwe en voormalige Radio 6 Soul & Jazz talenten als Paul van Kessel, Cool Quest, Bruut, Jungle By Night, Kovacs, Kris Berry en Melissa Fortes. Maar ook Wouter Hamel (14x), Ruben Hein (9x), Caro Emerald (8x), New Cool Collective (7x) en Sabrina Starke (7x) zijn zeer goed vertegenwoordigd in De Zwarte Lijst. De hoogst genoteerde Nederlander is Kyteman, hij staat op nummer 8 met ‘Sorry’.

De Top 10 van de Zwarte Lijst:

1

Marvin Gaye

What's going on

2

Otis Redding

(Sittin' on) The dock of the bay

3

Bill Withers

Ain't no sunshine

4

Sam Cooke

A change is gonna come

5

Stevie Wonder

Superstition

6

Amy Winehouse

Back to black

7

Marvin Gaye

Let's get it on

8

Kyteman

Sorry

9

Mark Ronson ft. Bruno Mars

Uptown funk!

10

Temptations

Papa was a rollin' stone

 

 

 

 

 

De Zwarte Lijst
Vanaf 20 maart 09.00 uur hoor je op NPO Radio 6 een dikke week lang de allerbeste zwarte muziek ooit gemaakt. Op zaterdag 28 maart, net na het draaien van de nummer 1, sluit de publieke soul en jazz zender vanaf 20.00 uur de Zwarte Lijst week af met een dampende afterparty in Hotel Arena in Amsterdam. Zondag 29 maart staat van 10.00 tot 20.00 uur in het teken van The Day After: het beste uit de Zwarte Lijst in combinatie met songs die het net niet gehaald hebben.

Voor meer informatie: www.nporadio6.nl