Hilversum,
19
april
2018
|
09:11
Europe/Amsterdam

3FM Awards 2018: Rondé wint Schaal van Rigter en treedt op tijdens award show

Samenvatting

In de AFAS Live reikt NPO 3FM op woensdag 5 september de 3FM Awards uit: de jaarlijkse popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door het publiek. De eerste 3FM Award van 2018 is zojuist uitgereikt aan de band Rondé. 3FM-dj Domien Verschuuren verraste de band uit Utrecht in de 3FM studio met de Schaal van Rigter: de 3FM Award voor meest gedraaide Nederlandse track. Rondé wint de 3FM Award voor de track ‘Naturally’. De band is daarmee de eerste in een reeks grote artiesten die optreden tijdens de award show. De rest van de line up maakt NPO 3FM binnenkort bekend. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Rondé neemt in de 3FM studio de allereerste 3FM Award van 2018 in ontvangst. Credits: NPO 3FM.

Domien: “Op woensdag 5 september is het zo ver: dan reikt NPO 3FM zijn belangrijkste popprijzen uit aan de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door muziekliefhebbers, fans en volgers. Deze editie van de 3FM Awards krijgt een nieuw jasje. Het wordt een grote, spetterende live show in de AFAS Live met optredens van grote artiesten en alles wat een toffe award show moet hebben. Aan het einde van het festivalseizoen, maar nog voor de start van het clubseizoen, maken we bekend welke Nederlandse artiesten, bands en dj’s door hun fans worden beloond met een 3FM Award.”

De Schaal van Rigter is vernoemd naar voormalig 3FM-dj Wim Rigter die veertien jaar geleden overleed. Eerdere winnaars van de Schaal van Rigter zijn onder anderen Chef’Special (2017), Douwe Bob (2016), Mr. Probz (2014) en Miss Montreal (2012).
 

Rondé 
Rondé wordt in 2014 op de Herman Brood Academie gevormd rondom zangeres Rikki Borgelt. De debuutsingle 'Run' komt in oktober van datzelfde jaar uit. Met deze single wordt de band uit Utrecht uitgeroepen tot 3FM Talent. Nog diezelfde maand wordt de track uitgeroepen tot 3FM Megahit. In 2015 wint Rondé de 3FM Talent Award. Niet veel later riepen de 3FM-dj’s ook hun derde single ‘We Are One’ uit tot 3FM Megahit.
 

3FM Awards 2018
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door het publiek. De award show vindt plaats op woensdag 5 september in de AFAS Live te Amsterdam. In het weekend van 15 t/m 17 juni worden de stembussen geopend en bepalen de luisteraars via 3FM.nl de winnaars in de volgende categorieën: Beste Groep, Beste Nummer, Beste Album, Beste Live, Beste Solo Artiest, Beste Video, Beste Fans en Beste 3FM Talent. De uitreiking van de 3FM Awards zijn op 5 september vanaf 20.30 uur live te zien bij BNNVARA op NPO 3 en via NPO 3FM, 3FM.nl, NPO 101 en alle social kanalen van NPO 3FM.

Meer info: www.3fm.nl/awards