Hilversum,
24
december
2016
|
21:26
Europe/Amsterdam

3FM Serious Request haalt €8.744.131,- op tegen kindersterfte door longontsteking

3FM Serious Request heeft een bedrag van €8.744.131,- euro ingezameld voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. Met dit bedrag kan het Rode Kruis longontsteking voorkomen en genezen door bijvoorbeeld voorlichting te geven en antibiotica te distribueren. 3FM dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende onthulden het eindbedrag op het podium op het Chasséveld. Kort daarvoor verlieten zij na zes dagen het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda, waar zij non-stop live radio en tv maakten op een lege maag.

Tijdens de eindshow op het Chasséveld traden onder andere Lucas Hamming, Jett Rebel en Douwe Bob op. Ook werden de Nederlanders die door heel het land in actie kwamen in het zonnetje gezet. De 6-jarige Tijn die met zijn actie #lakaan de bekendste actievoerder van 3FM Serious Request werd, klom het podium op en kreeg een hartverwarmend applaus van het publiek.

 

3FM Langste Weekend

Vanaf kerstavond 21.30 uur tot Oudjaarsdag 13.00 uur viert NPO 3FM het Langste Weekend van het jaar. De 3FM dj’s draaien dan de beste tracks uit de zeroes tot en met 2016. De eerste uitzending staat volledig in het teken van muziek uit het jaar 2000, de laatste uitzending eindigt met platen uit 2016. Vanaf maandag 2 januari 2017 gaat de reguliere programmering weer in. Kijk voor meer informatie op 3fm.nl/programmaschema.

 

Stille ramp: longontsteking

Met 3FM Serious Request 2016 zet de publieke radiozender NPO 3FM zich in voor kinderen die sterven aan longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Met de opbrengst van de actie helpt het Rode Kruis om longontsteking te voorkomen en te behandelen. Deze stille killer eist de meeste kinderlevens in Azië en Afrika, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM geeft ze met Serious Request adem. Laat ze niet stikken.

 

3FM Serious Request

Van zondag 18 tot en met zaterdag 24 december 2016 kwam Nederland in actie voor 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van NPO 3FM. Met de actie vraagt de publieke jongerenzender de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: door het hele land zamelen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda draaien 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt.