Hilversum,
14
maart
2018
|
13:50
Europe/Amsterdam

Beleef de Matthäus Passion op NPO Radio 4

Live registraties van Bachs Matthäus Passion bij de NPO op tv, online en radio

De komende twee weken brengt NPO Radio 4 zijn luisteraars in de stemming voor Pasen. Onder de noemer ‘Mijn Matthäus’ staat de klassieke radiozender van 19 tot en met 29 maart in het teken van het meest geliefde klassieke werk aller tijden: de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach.

NPO Radio 4 start online de zoektocht naar de verbeelding van het paasverhaal en de Matthäus Passion. Welk beeld, schilderij of kunstwerk raakt de kern van het lijden van Christus? Op radio en online delen luisteraars hun beelden en vertellen elkaar hun mooiste herinneringen rondom de Matthäus Passion.

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach weet nog altijd vele harten te raken. Het imposante en ontroerende muziekstuk staat niet voor niets al 6 jaar achtereen op nummer 1 in de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4.

Matthäus Passion live op radio en tv
Kijkers en luisteraars kunnen bij de NPO genieten van live muziekregistraties van de Matthäus Passion. Op maandag 19 maart zendt NPO Radio 4 live uit van 19.00 tot 23.00 uur vanuit De Doelen in Rotterdam, waar de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven het werk uitvoert.

Op Palmzondag (25 maart) klinkt op NPO Radio 4 van 12.00 tot 16.00 uur een rechtstreekse uitvoering door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van oudemuziekspecialist Ton Koopman. Op Goede Vrijdag (30 maart) is de Matthäus Passion, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging, integraal te zien op NPO 2.

NPO Radio 4 | Klassiek komt bij je binnen
NPO Radio 4 is hét klassieke muziekplatform van Nederland. Met een onbegrensde liefde voor klassieke muziek laat NPO Radio 4 luisteraars de wereld van klassiek ontdekken: van klassieke hits tot nog nooit eerder gehoorde werken. Op ieder moment van de dag is NPO Radio 4 een gids voor de beginnende en gevorderde klassieke muziekliefhebber. Op radio, NPORadio4.nl, social media en Spotify deelt NPO Radio 4 op een toegankelijke manier zijn kennis, het ruime aanbod aan live registraties en zijn oog voor nieuw muzikaal talent.

Meer informatie: www.nporadio4.nl/matthaus