Hilversum,
08
mei
2017
|
09:13
Europe/Amsterdam

Bepaal het ontbijt van Jan Kooijman of Marlijn Weerdenburg

Vanaf aanstaande maandag: #Foodbezig - social eating met BN’ers

Eén op de vijf Nederlanders slaat regelmatig het ontbijt over. Als kick-off van de NPO 3 Foodweken die op 10 mei starten, houdt NPO 3 daarom vanaf aanstaande maandag het social eating ontbijt genaamd #Foodbezig. Een week lang wordt Nederland uitgedaagd om samen met BN’ers en bekende foodies interactief en live te ontbijten via de Facebookpagina van NPO 3. Onder anderen Marlijn Weerdenburg, Jan Kooijman, Daan Nieber en foodblogger Leonie ter Veld zitten ’s ochtends tussen 8.00 en 8.30 uur aan de ontbijttafel, waarbij de kijkers via Facebook kunnen bepalen wat zij moeten eten.

Wie zit er aan de ontbijttafel?
Aanstaande maandag ontbijt Jan Kooijman met Menno de Koning, op dinsdag 9 mei Paul Rabbering met Leonie ter Veld en op woensdag 10 mei ontbijt Marlijn Weerdenburg met Nigel van de Horst. Miro Kloosterman en Daan Nieber schuiven op donderdag 11 mei aan en de Healthy sisters sluiten samen met Teun van de Keuken op vrijdag 12 mei af.

Interactie
De BN-ers gaan de interactie aan met de kijkers, want tijdens de livestream stemt de kijker welk ontbijt er gegeten moet worden. Ook kunnen ze foto’s van hun ontbijt delen en vragen stellen. Zo wordt het ontbijt-moment een stuk leuker: social eating met je favoriete BN’ers. De lekkerste recepten worden natuurlijk ook online gedeeld. Alleen ontbijten en toch samen!

Foodweken op NPO 3
Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier worden gevolgd, de Keuringsdienst van Waarde Quiz, een nieuwe reeks van Broodje Gezond, de specials Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis en tal van nieuwe documentaires. Voor meer informatie kijk op npo3.nl/food