Hilversum,
10
februari
2017
|
10:50
Europe/Amsterdam

Boer zoekt Vrouw International met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden

Boer zoekt Vrouw International (KRO-NCRV), dat vanaf zondag om 20.20 uur op NPO 1 te zien is, wordt met audiodescriptie aangeboden. Audiodescriptie is begeleiding bij tv-programma’s voor blinden en slechtzienden door middel van gesproken beschrijvingen vanwat in beeld gebeurt. Door Boer zoekt Vrouw International ook aan te bieden met audiodescriptie wordt bijgedragen aan de ambitie van de NPO om voor alle Nederlanders toegankelijk te zijn. Binnenkort maakt de NPO bekend welke tv-programma’s er dit jaar nog meer met audiodescriptie zullen worden aangeboden. 

download
boerzoektvrouwaudiodescriptie-hd.mp4

Via de app Earcatch is de audiodescriptie synchroon met de uitzendingen van Boer zoekt Vrouw International te beluisteren. Vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft de audiodescriptie van Boer Zoekt Vrouw International financieel mogelijk gemaakt. Het afgelopen jaar werden de series Tessa (BNN) en Alleen op de wereld (VPRO) en de Telefilms al met audiodescriptie aangeboden.

Meer over Vereniging Bartiméus Sonneheerdt: http://www.steunbartimeus.nl/

Meer over de app Earcatch: http://earcatch.nl/

 

Over audiodescriptie

Audiodescriptie biedt de visueel beperkte kijker de kans om ook programma’s te volgen waar weinig (of niet) wordt gesproken, maar waar wel veel in beeld gebeurt. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld: personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepalingen en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Meer over audiodescriptie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Audiodescriptie