Hilversum,
08
maart
2017
|
10:42
Europe/Amsterdam

Cabaret10daagse op themakanaal NPO 101

Technocabaret-duo Matroesjka

Themakanaal NPO 101 brengt van 13 tot en met 22 maart tien avonden lang de beste cabaretshows van jong, Nederlands cabarettalent. De shows zijn geproduceerd door de VARA. Op het programma staan onder andere de televisiepremières van ‘Daglicht’ van Johan Goossens en ‘Eeuwig Vlees’ van technocabaret-duo Matroesjka. Ook zijn de winnaars van het Leids Cabaret Festival, Samba Schutte, en Cameretten, René van Meurs, te zien.

Programma Cabaret10daagse NPO 101

13 maart, 20.30 uur – Fuad Hassen: Pareidolia

Met een humoristische reeks sketches neemt cabaretier Fuad Hassen je mee in een persoonlijk en geëngageerd verhaal over zijn roots en de pareidolia van zijn moeder.

14 maart, 20.30 uur - Ellen Dikker: Groene Vingers

Stadse controlfreak Ellen Dikker begint een moestuin om te leren loslaten. Met een hoofd vol zorgen en een rugzak vol compost stapt Ellen in de wondere wereld van bio, eco en oer.

15 maart, 20.30 uur - Maartje en Kine: Vreemd Folk

Maartje en Kine zijn terug waar ze begonnen; als muzikanten op een oud cruiseschip, zingend ten onder. Een muzikale cabaretvoorstelling met een aanstekelijk enthousiasme en scherpe teksten.

16 maart, 20.30 uur - René van Meurs: Voor de storm

René van Meurs maakt debuut met ongeëvenaarde hoeveelheid grappen, scherpe observaties, timing en flinke dosis zelfreflectie

17 maart, 22.00 uur - Matroesjkas: Eeuwig Vlees

Jihadsletjes. Filosoferende slachtkoeien. Verontrustende speeddates. De reïncarnatie van een opblaaspop. In Eeuwig Vlees speelt Matroesjka alsof hun leven ervan afhangt.

18 maart, 22.00 uur - Johan Goossens: Daglicht

Cabaretier Johan Goossens toont je de wereld en sleurt je mee in zijn gedachten - soms hard, dan weer poëtisch. Met hilarische en mooie liedjes.

19 maart, 22.00 uur - Oeloek: Prille roest

Cabaretspektakel op de vierkante millimeter en dat geheel in de stijl van Oeloek: krankzinnige dialogen, muzikale uitspattingen en fysiek beukwerk.

20 maart, 20.30 uur - Pieter Jouke - Tot nu toe

Pieter Jouke ploetert zich door het leven. Bang voor alles wat er in de toekomst ligt en opgelucht over alles wat er in het verleden lag. Maar hoe lang hou je dat vol?

21 maart, 20.30 uur - Yora Rienstra: Drukt haar snor

Derde avondvullende theatervoorstelling van Yora Rienstra met droogkomische liedjes, ijzersterke mimiek, oorspronkelijke gedachtenspinsels en natuurlijk dat elastieken lijf!

22 maart, 20.30 uur - Samba Schutte: Je Maintiendrai

Samba Schutte combineert zijn unieke ervaringen in LA met zijn achtergrond als Nederlander en Afrikaan. Een programma over doorzetten en handhaven!