Hilversum,
08
september
2017
|
13:50
Europe/Amsterdam

Campagnebeeld 3FM Serious Request 2017 onthuld in Apeldoorn

Zojuist hebben Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet, Zapplive-presentatrice Saskia Weerstand en de burgemeester van Apeldoorn het campagnebeeld onthuld van 3FM Serious Request 2017 op het Marktplein in Apeldoorn. Niek Roozen en Britt Scholte, bekend van de NPO Zapp-serie Brugklas, waren samen met honderden basisschoolleerlingen uit de regio Apeldoorn aanwezig bij de kick-off.

NPO 3FM en het Rode Kruis zetten in dit campagnebeeld van 3FM Serious Request 2017 een model in. Het is voor ons ondenkbaar om getraumatiseerde slachtoffers uit een conflict of rampgebied op een geposeerde manier in de schijnwerpers te zetten. Dit jongetje en zijn ouders op de foto komen uit Nederland en zijn daadwerkelijk familie van elkaar.

Over precies 100 dagen start 3FM Serious Request 2017 in Apeldoorn. Ondanks het slechte weer verzamelden tientallen basisscholen zich op het grote Marktplein waar aan het einde van dit jaar op 18 tot en met 24 december het Glazen Huis staat. Vandaag was er al de mogelijkheid om geld te doneren voor de stille ramp.

Breng ze weer samen
Dit jaar haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen weer samen te brengen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer samen.