09
juli
2009
|
16:00
Europe/Amsterdam

Cathy Spierenburg treedt in nieuwe functie bij het NICAM

Cathy Spierenburg gaat per 1 september aan de slag als projectmanager bij het NICAM. Momenteel leidt zij bij de NPO projecten op het gebied van crossmediale kinderconcepten en media-educatie. Een recent voorbeeld is de Canon van de Kindertelevisie. Eerder was zij werkzaam als netmanager van de jeugd- en kindernetten Z@PP en Z@ppelin.

Nieuwe adviesservice voor ouders
Spierenburg gaat bij het NICAM een project leiden dat in de vorm van een driejarige pilot de ontwikkeling van een nieuwe adviesservice voor ouders en opvoeders faciliteert. Een onafhankelijke redactie stelt geschiktheidadviezen samen voor bepaalde programma’s en geeft tips voor producten die bij een bepaalde leeftijd passen. Volgens Spierenburg is er een grote behoefte aan deze service. “Wij krijgen regelmatig vragen binnen van ouders die niet weten welke programma’s nu geschikt zijn voor hun peuters,” aldus Spierenburg. “Door een kinderprofiel in te vullen krijgen ouders nu een persoonlijk media advies.” Het NICAM wil met het project mediaopvoeding ondersteunen en bijdragen aan mediawijsheid.

Bijdrage aan de kindertelevisie
Vanaf 2000 is Spierenburg als netcoördinator bij de NPO betrokken geweest bij de oprichting en ontwikkeling van Z@PP en Z@ppelin. Voor haar substantiële bijdrage aan de positionering van de jeugd- en kindernetten ontving zij in 2002 de titel Omroepvrouw van het jaar. Sinds 2008 zet zij zich in voor nationale en internationale projecten op het gebied van crossmediale kinderconcepten en media-educatie. Haar carrière bij de NPO sluit zij dit jaar af met de Canon van de Nederlandse Kindertelevisie. Voor dit project kan een breed publiek, zowel kinderen als ouderen, herinneringen ophalen aan kinderprogramma’s uit hun jeugd én online beslissen wat de beste Nederlandse kindertelevisie aller tijden is. De NPO zal de selectie van de meeste gekozen fragmenten op 10 september feestelijk lanceren.