Hilversum,
11
februari
2016
|
12:43
Europe/Amsterdam

Correspondents’ Dinner: groot succes op NPO 1

Woensdagavond vond het eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner (NTR) plaats, uitgezonden op NPO 1. Minister-president Mark Rutte maakte er met zijn humoristische speech gelijk het meest bekeken programma op deze avond van. Gemiddeld 2,4 miljoen mensen keken live naar het tv-programma, maar er waren ook 300.000 mensen die later op de avond ‘uitgesteld’ keken via NPO Gemist.

Weggezapt werd er amper tijdens de speech van Mark Rutte. Sterker nog, het aantal kijkers bleef toenemen gedurende de uitzending. Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat hij ruim 2,4 miljoen kijkers wist vast te houden met zijn stroom aan grappen over verschillende personen uit de mediawereld, de politiek en de pers. Ook op sociale media werd veel gesproken over #correspondentsdinner, het was lange tijd ‘trending topic’ op Twitter.

Opmerkelijke percentages
Van alle mensen die woensdagavond tussen 20.30 uur en 21.15 uur de televisie aan hadden staan stemde bijna 40% af op NPO 1 voor het Correspondents’ Diner. Bij lezers van het dagblad Trouw (80%), de NRC (74%) en VPRO-leden (75%) was dit percentage zelfs uitzonderlijk hoog. Ook opmerkelijk: verhoudingsgewijs keken veel aanhangers van D66 (53%) en GroenLinks (54%) naar het programma. Het Correspondents' Dinner is door de kijker gewaardeerd met een 7,6.

Ook Floortje Dessing (VARA) deed het wederom erg goed met haar programma ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’.

René van Dammen
Kijkcijferexpert

 

 

 

 

 

Hier is het programma terug te kijken.