21
augustus
2012
|
11:30
Europe/Amsterdam

De NPO introduceert VerkiezingsScanner

Met de introductie van de VerkiezingsScanner biedt de NPO een online service aan die in één minuut kijkers en luisteraars op de hoogte brengt van het politieke nieuws.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) introduceert deze week de VerkiezingsScanner, een online service die kijkers binnen één minuut op de hoogte brengt van de meest opmerkelijke politieke radio- en tv-fragmenten van de programma’s van de publieke omroep van de dag. Vanuit dit overzicht kan voor meer achtergrondinformatie doorgeklikt worden naar de volledige uitzendingen op uitzendinggemist.nl.

De publieke omroep biedt een breed en divers aanbod aan programma’s die berichten over de verkiezingen. Hierin worden actuele politieke onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken benaderd. De publieke omroep volgt de verkiezingen op de voet en zendt onder andere interviews, registraties van debatten, analyses en achtergronden uit.

Verkiezingsscanner
Screenshot van de VerkiezingsScanner

De VerkiezingsScanner is van 21 augustus tot 13 september elke dag te bekijken op www.publiekeomroep.nl/verkiezingen. De VerkiezingsScanner kan eenvoudig via Facebook en Twitter worden gedeeld. Wie de Facebook pagina van Uitzending Gemist liket, krijgt dagelijks de video van de nieuwste VerkiezingsScanner in zijn of haar newsfeed te zien.

Op publiekeomroep.nl/verkiezingen is naast de VerkiezingsScanner elke dag de actuele verkiezingsprogrammering te vinden. Op de pagina staat ook de player voor het themakanaal Politiek 24 en de link naar Radio 1. Zelf de widget aabieden kan door gebruik te maken van de insluitcode.  De vaste afmetingen van de widget is 460 x 341 pixels.

<iframe src="http://npowebinterface.cloudapp.net/" style="border:0px #FFFFFF none;" name="NPO test" scrolling="no" frameborder="0" marginheight="0px" marginwidth="0px" height="341px" width="460px"></iframe>

Neem voor meer informatie contact op met: Marion van Dam, 06-20398092, marion.van.dam@omroep.nl

Persfoto's:
1 voor de verkiezingen (Tijs van den Brink, Andries Knevel, Paul Witteman, Jeroen Pauw)
EenVandaag
 (Bas van Werven, Pieter Jan Hagens)
EenVandaag - De Stemming (Gijs Rademaker)
NOS Dominique van der Heyde
NOS Ferry Mingelen
Jeugd Journaal debat (Milouska Meulens)
Nieuwsuur (Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke)
Nieuwsuur (Twan Huys)