Hilversum,
12
februari
2018
|
10:01
Europe/Amsterdam

De Week van de Jaren 60 op NPO Radio 5

Terug naar de sixties, van 17 t/m 23 februari

NPO Radio 5 blikt vanaf zaterdag 17 februari tijdens De Week van de Jaren 60 terug op het decennium waarin artiesten als The Beatles, Elvis Presley, Dusty Springfield, The Rolling Stones, Aretha Franklin, Golden Earring(s), Neil Diamond en Boudewijn de Groot furore maakten.

Luisteraars kunnen vanaf vandaag via www.nporadio5.nl stemmen op hun favorieten voor de Top 200 van de jaren 60. De lijst vormt op vrijdag 23 februari de feestelijke afsluiting van De Week van de Jaren 60.

Te midden van muzikale klassiekers halen presentatoren samen met luisteraars een week lang herinneringen op aan de tijd van vetkuif en minirok, maar ook aan de jaren waarin elektrische apparaten aan hun opmars in het huishouden begonnen. Neil Armstrong zette als eerste mens een voet op de maan, prinses Beatrix trouwde met Claus von Amsberg en de wereld schrok van de moorden op John F. Kennedy en Martin Luther King.

De Top 200 vormt vrijdag 23 februari (NPO Radio 5, 08.00 tot 20.00 uur) de afsluiting van De Week van de Jaren 60. Wie zal deze keer op de eerste plaats eindigen? The Beach Boys, Procol Harum, The Animals, of - van eigen bodem - misschien wel The Cats? Luisteraars kunnen via www.nporadio5.nl stemmen tot donderdag 22 februari 12.00 uur.

Boilerplate

NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), online via de livestream op de website www.npoadio5.nl, met de app van NPO Radio 5 en Digital Radio+.