Hilversum,
11
maart
2016
|
10:02
Europe/Amsterdam

De Zwarte Lijst voor het eerst op NPO Radio 2

Luisteraars stemmen op hun favoriete soul- en jazznummers

Op 2 en 3 april is De Zwarte Lijst voor het eerst te horen op NPO Radio 2. De lijst met de mooiste en beste soul- & jazznummers ooit gemaakt wordt samengesteld door de luisteraars. Van jazz, funk, disco, latin, reggae tot de diepste soul: luisteraars kunnen van 12 tot en met 20 maart hun favoriete platen kiezen op http://www.nporadio2.nl/.

Stemmen
Zaterdag 12 maart rond 21.00 uur start NPO Radio 2 dj Corné Klijn de stemweek in zijn programma Corné Klijn's Soul Sensations. Luisteraars hebben een dikke week om hun favoriete soul- & jazzplaten door te geven. Leo Blokhuis sluit de stemweek op zondag 20 maart af rond de klok van 0.00 uur in zijn programma Blokhuis.

De Zwarte Lijst
De Zwarte Lijst op NPO Radio 2 is de lijst waarin de beste soul- & jazzmuziek te horen is. De lijst is van 2 april 6.00 uur tot en met 3 april 0.00 uur te horen op NPO Radio 2 en het digitale kanaal NPO Soul & Jazz. Luisteraars bepalen welke nummers in de genres soul, jazz, disco, funk, latin en reggae worden gedraaid. De afgelopen edities van De Zwarte Lijst werd de top 3 gedomineerd door Otis Redding, Marvin Gaye, Amy Winehouse en Bill Withers.

De NTR zendt op 12, 19 en 26 maart en 2 april om 22.10 uur De Zwarte Lijst uit op NPO 3 met bekende muziekkenners, videoclips en uniek archiefmateriaal.