Hilversum,
30
april
2018
|
09:57
Europe/Amsterdam

Diamanda La Berge Dramm wint Dutch Classical Talent Award 2018

Samenvatting

Zondagmiddag 29 april heeft Diamanda La Berge Dramm de finale gewonnen van Dutch Classical Talent in TivoliVredenburg, Utrecht. Diamanda La Berge Dramm wint een geldbedrag van €10.000 en is uitgenodigd een concert geven in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw op zaterdag 7 juni. Ook krijgt de winnaar airplay op NPO Radio 4 en een naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. De publieksprijs is gewonnen door Diamanda La Berge Dramm.

Juryvoorzitter Tim Moen over Diamanda La Berge Dramm: “quote uit juryrapport.”Het finaleconcert in TivoliVredenburg was live in beeld en geluid te volgen op NPO Radio 4 en nporadio4.nl. De volgende laureaten presenteerden zich aan jury en publiek: Nadezda Filippova, Diamanda Dramm, Ardemus Quartet en Raoul Steffani & Daan Boertien. Het publiek kon online en in de zaal meestemmen voor de Publieksprijs en koos Diamanda La Berge Dramm als favoriet.

Een reactie uit het publiek: “quote van stemformulier”. Diamanda La Berge Dramm wint een concert in TivoliVredenburg. De vakjury maakte aansluitend de winnaar van de Dutch Classical Talent Award bekend.

Dutch Classical Talent Tour & Award
Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 28 jaar (zangers tot en met 30 jaar) die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. De finale vormde de afsluiting van het Tour & Award-traject, met een tour met twaalf concerten langs de grote zalen van het land. NPO Radio 4 gaf gedurende het traject alle kandidaten nog een podium door middel van airplay, interviews en live opnames in de radiostudio.

Mooie brug naar het concertleven
De selectie als laureaat is al een prijs op zich. Peter Tra, coördinator van Dutch Classical Talent: ‘Het spelen van een compleet concertprogramma op de belangrijkste podia van Nederland is een unieke kans voor iedere jonge musicus en een belangrijke steun in de rug bij de opbouw van een goed netwerk voor de concertpraktijk. Daarnaast doen de deelnemers media-ervaring op door optredens bij NPO Radio 4 en krijgen ze coaching op het gebied van podiumpresentatie en programmeren. In de finale komt dit alles samen. Een mooie brug naar het concertleven dus!’

Dutch Classical Talent is een initiatief van de Nederlandse concertzalen, NPO Radio 4 en de JCP Stichting.

Jury finale 2018
Annett Andriesen | Directeur Internationaal Vocalisten Concours

Ellen Corver | Pianiste, pianopedagoog

Jan Wijn | Pianist, pianopedagoog

Jorinke van Deelen | Programmeur Concertgebouw

Peter Tra | Programmeur TivoliVredenburg

Raaf Hekkema | Saxofonist

Sven Arne Tepl | Directeur Residentie OrkestTamar Brüggeman | Directeur Festival Wonderfeel

Tim Moen | Content Manager Radio 4, juryvoorzitter