06
april
2010
|
10:30
Europe/Amsterdam

Eindhoven, Leiden, Nijmegen en Zwolle strijden om Glazen Huis

Vier steden zijn in de race om eind 2010 het Glazen Huis een plein te bieden tijdens 3FM Serious Request. 3FM plaatst Eindhoven, Leiden, Nijmegen en Zwolle op de shortlist.

Deze gemeentes boden afgelopen week hun bidbook aan. De inschrijving is inmiddels gesloten. In totaal toonden 13 steden de afgelopen maanden interesse. Eind april beslist 3FM in welke stad het Glazen Huis in december 2010 komt te staan.

Een 3FM-delegatie bezoekt deze maand de locaties van de shortlist en gaat in gesprek met het gemeentebestuur van de vier kandidaatsteden. Bart de Voogd, 3FM Manager Communicatie, over de steden van de shortlist: "We hebben vier goed uitgewerkte plannen ontvangen van vier mooie steden. Het gaat nog een moeilijke keuze worden. Wat vooral opvalt is hoe trots burgemeesters, bewoners en ondernemers zijn op hun stad. Dat zien we ook aan kaartenacties, Hyvespagina’s en You Tube-video's die de afgelopen weken zijn verschenen. Waar het Glazen Huis ook komt te staan, we weten nu al dat we weer bijzonder welkom zijn. En dat is goed nieuws, in het bijzonder voor het doel waar we dit jaar voor inzamelen." Eind april maakt 3FM de gastheer-stad voor 3FM Serious Request 2010 bekend.