Hilversum,
23
augustus
2016
|
10:30
Europe/Amsterdam

FunX zet Kanaleneiland in de spotlights

FunX-dj Rutger gaat in de wijk op zoek naar bijzondere verhalen

NPO FunX duikt op 25 augustus de Utrechtse wijk Kanaleneiland in. Volgens de FunX-luisteraars is dit de tofste wijk van de stad. Een wijk waar, ondanks de slechte naam, juist veel mooie verhalen te ontdekken zijn. Met die verhalen zet de jongerenzender, in het programma Jouw Stad Utrecht, Kanaleneiland positief in de spotlights.

Samen met de wijkagenten van Kanaleneiland spreekt FunX-dj Rutger met spraakmakende personen uit de wijk en deelt hij hun bijzondere verhalen met de FunX-luisteraars.

Onder andere Mustafa vertelt zijn verhaal. Zijn broer is geradicaliseerd en in de strijd met IS om het leven gekomen. Zelf heeft Mustafa een tijd diep in het criminele circuit gehandeld, maar nu heeft hij zijn leven gebeterd en gaat hij langs scholen om zijn indrukwekkende verhaal te vertellen.

In zijn tocht door de wijk wordt Rutger ook gevolgd door Dakka Marakchia Chrafoo, een Marokkaanse feestband die onlangs heeft opgetreden voor koning Mohammed VI toen hij in het voorjaar in Amsterdam verbleef.

Donderdag 25 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur hoor je Rutger zijn bijzondere uitzending vanuit Kanaleneiland in het programma Jouw Stad Utrecht op FunX Utrecht, 96.1FM.