Hilversum,
09
maart
2018
|
09:30
Europe/Amsterdam

Gemeenteraadsverkiezingen op NPO Radio 1

NPO Radio 1 staat in verschillende uitzendingen, verspreid over het land, uitgebreid stil bij de naderende Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

In het NOS Verkiezingsdebat komen vandaag (16.00 uur) vier lijsttrekkers uit Wierden, Venlo, Weert en Emmen aan het woord over onderwerpen die spelen in hun gemeente. Vervolgens gaan in blokken van telkens een half uur landelijke lijsttrekkers met elkaar in debat. Elk deel wordt afgetrapt door een van de lokale lijsttrekkers met een plaatselijke kwestie. Deze uitzending van Nieuws en Co komt rechtstreeks uit perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Presentatie: Lara Rense en Joost Vullings.

Tijs van den Brink leidt vanaf maandag in Dit is de Dag (18.30 uur, EO) op vijf achtereenvolgende dagen vanuit het land debatten met landelijke en lokale politici.

De serie begint in Tilburg met het CDA, met onder anderen Sybrand Buma en Ferdinand Grapperhaus. Dinsdag is hij in Katwijk, met o.a. Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Woensdag volgt Haarlem, met o.a. Jesse Klaver (GroenLinks) en donderdag Leiden met o.a. Lodewijk Asscher (PvdA). Het laatste Dit is de Dag-debat komt vrijdag uit Zutphen, met o.a. Lilian Marijnisse.

Verslaggevers van Spraakmakers proberen elke werkdag (10.30 uur, KRO-NCRV) de opkomst naar de stembus in Brielle en Westervoort te vergroten. Zij maken er een wedstrijd van tussen deze twee plaatsen.

WNL Haagse Lobby verzorgt vanuit Rotterdam maandag 19 maart (20.30 uur) Het debat op rechts. De lijsttrekkers van het CDA, de VVD, Leefbaar Rotterdam en de PVV gaan met elkaar in discussie over thema’s als zorg, armoede, integratie, wonen en veiligheid.

Dinsdag 20 maart maakt WNL Haagse Lobby een door Martijn de Greve gepresenteerd programma (21.30 uur) rond de verkiezing van het beste raadslid van Nederland, live vanuit Paradiso in Amsterdam.

Tijdens de Uitslagenavond op woensdag 21 maart brengt NPO Radio 1 een speciale uitzending vanuit TivoliVredenburg, van 20.30 uur tot circa 01.00 uur. De presentatie is in handen van Tijs van den Brink en Lara Rense; de duiding van de uitslagen komt voor rekening van Joost Vullings. Lammert de Bruin verzorgt uitslagen-updates via social media.

FOTO ANP