Hilversum,
14
februari
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

God Only Knows op 1 in Toplijst van de Jaren 60

God Only Knows van The Beach Boys staat op de eerste plaats van de Toplijst van de Jaren 60 van NPO Radio 5. De door luisteraars samengestelde lijst is vrijdag 15 februari tussen 07.00 en 20.00 uur te horen op NPO Radio 5 en vormt de afsluiting van De Week van de Jaren 60.

De tweede plaats is voor Nights In White Satin van Moody Blues en op de derde plek staat A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum. Het hoogst genoteerd van eigen bodem: The Cats, op 4 met Lea. Het meest gekozen Nederlandstalige nummer is te vinden op de achtste plek: Pastorale van Liesbeth List & Ramses Shaffy.

Hofleveranciers
The Rolling Stones zijn met dertien nummers het meest vertegenwoordigd in de Toplijst. Koplopers bij de Nederlandse noteringen zijn The Cats met negen songs.

House of the Rising Sun van The Animals stond vorig jaar op de eerste plaats van de Toplijst van de jaren 60 van NPO Radio 5. The Beach Boys bekleedden toen met God Only Knows de tweede plek.

De Top 10:

1

God Only Knows

The Beach Boys

2

Nights in White Satin

Moody Blues

3

A Whiter Shade of Pale

Procol Harum

4

Lea

The Cats

5

House Of The Rising Sun

The Animals

6

The Sound of Silence

Simon & Garfunkel

7

Scarlet Ribbons

The Cats

8

Pastorale

Liesbeth List & Ramses Shaffy

9

La Comparsa

ZZ & De Maskers

10

Unchained Melody

The Righteous Brothers

De volledige Toplijst is te vinden op www.nporadio5.nl.

NPO Radio 5
NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), online via de livestream op de website www.nporadio5.nl, met de app van NPO Radio 5 en Digital Radio+.