Hilversum,
16
oktober
2015
|
23:00
Europe/Amsterdam

Guus Meeuwis ontvangt NPO Radio 2 Prijs

NPO Radio 2 Prijs

 

 

Zojuist heeft Guus Meeuwis de NPO Radio 2 Prijs ontvangen voor zijn bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziek. NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom reikte de prijs uit in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam tijdens een uniek concert van Guus Meeuwis. Tijdens de show blikte de zanger terug en beloofde het publiek en de luisteraars veel moois voor de toekomst. 

Onmiskenbare bijdrage

NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom prees de zanger onder meer voor de waanzinnige manier waarop hij al twintig jaar lang het Nederlandse lied vertolkt. Guus Meeuwis levert al vanaf 1995 een onmiskenbare bijdrage aan de Nederlandse muziek. De prijs is ook een aanmoediging voor de zanger en componist om nog heel lang op dit niveau te blijven presteren.

Muzikale hoogtepunten

De zanger trad op in een volle zaal waar hij het publiek en de luisteraars van NPO Radio 2 meenam langs zijn muzikale hoogtepunten. Met grote hits als Het is een nacht, Geef me je angst en ’t Dondert eindigde de zanger deze speciale avond met zijn nieuwste single Dankjewel.

NPO Radio 2 Prijs

De NPO Radio 2 Prijs wordt uitgereikt aan een artiest of band vanwege een bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziek. De publieke radiozender wil zo Nederlandse muzikanten eren voor geleverde prestaties en aanmoedigen hun werk voort te zetten.

Kijk op www.nporadio2.nl voor meer informatie.