Hilversum,
18
februari
2016
|
14:08
Europe/Amsterdam

Het langstlopende radioprogramma ter wereld bestaat 70 jaar!

Deze week viert de publieke omroep dat het radioprogramma Arbeidsvitaminen (AVROTROS) al 70 jaar te beluisteren is op de Nederlandse radio.

 

Morgen, vrijdag 19 februari, zendt NPO Radio 5 een speciale editie van het programma uit, gepresenteerd door voormalig Arbeidsvitaminen presentatoren Gerard Ekdom (van 2001 tot 2010 op 3FM) en Hans Schiffers (van 1992 tot 1997 op Radio 3).

Succes
In deze afgelopen 70 jaar hebben veel organisaties hún top tien van favoriete platen laten horen in de Bedrijven Top Tien. En vergeet niet álle bedrijfsleiders die zijn uitgeroepen tot Baas van de Dag. Mede door deze bekende programma-items werd Arbeidsvitaminen het best beluisterde programma van NPO 3FM. Door de jaren heen heeft het succesvolle programma ook altijd een hoge waardering (8,0) gekregen van de luisteraars.

Tegenwoordig wordt Arbeidsvitaminen gepresenteerd door Jan Steeman (AVROTROS) en is het iedere werkdag van 10.00 tot 12.00 uur te horen op NPO Radio 5 Nostalgia.

 

De Arbeidsvitaminen is het langstlopende radioprogramma ter wereld en heeft zelfs een vermelding in het Guinness Book of Records. Ik ben er heel trots op dat het programma dagelijks bij AVROTROS te horen is op NPO Radio 5. Het helpt heel veel luisteraars de ochtend door, of de ‘arbeid’ nu op het werk of thuis plaatsvindt. De grondgedachte van de Arbeidsvitaminen uit 1946 past dus ook nog perfect in deze tijd.
Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2 en 5

Kijk op deze website voor meer informatie over de speciale editie van Arbeidsvitaminen.