Hilversum,
12
mei
2016
|
14:10
Europe/Amsterdam

In één lange Olifantenmars naar de Dam

NPO Zapp, WNF en tientallen kinderen tellen af naar de finale van Zapp Your Planet 2016

download
zappyourplanetactieonline720p.mp4

Zojuist vertrokken Zappers Klaas van Kruistum, Saskia Weerstand en Anne-Mar Zwart en tientallen kinderen vanaf Centraal Station in Amsterdam. In één grote olifantenmars liepen zij in 15 minuten naar de Dam. In datzelfde kwartier is ergens in Afrika een olifant gestroopt voor zijn ivoor. Met fietsbellen, toeters, potten en pannen: met zoveel mogelijk lawaai vragen Zapp, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en de jonge actievoerders aandacht voor de olifant.

Op de Dam telde Klaas, Saskia, Anne-Mar en de kinderen af naar zaterdag 14 mei 09.00 uur: De grote finale van Zapp Your Planet 2016 in Studio 21 te Hilversum.

Met Zapp Your Planet: Operatie Olifant vragen NPO Zapp en WNF deze hele week aandacht voor de olifant. Met deze actie zamelen kinderen zoveel mogelijk geld in om de Afrikaanse Olifant tegen stroperij te beschermen. Aanstaande zaterdag komt iedereen samen om geld te doneren en tien uur lang te genieten van een live tv-marathon met elf Zapp-programma’s, workshops, spelletjes, optredens, meet & greets, de Zapp Your Planet-veiling en nog veel meer. Aan het einde van de Zapp Your Planet-marathon maken alle Zapp-presentatoren het eindbedrag van Zapp Your Planet 2016 bekend.

Zapp Your Planet
Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van de publieke kinderzender NPO Zapp en WNF. Sinds 2012 vragen de Zapp-presentatoren aandacht voor een goed groen doel. De kijkers van NPO Zapp komen zelf in actie en helpen mee met de inzamelingsactie. Zapp Your Planet bracht in 2015 een bedrag van 240.092 euro op. Met de vijfde editie van Zapp Your Planet vragen de publieke kinderzender en het WNF dit jaar aandacht voor de bedreigde olifant.