23
juli
2013
|
15:28
Europe/Amsterdam

In Memoriam Cees Vis (1950-2013)

Woensdagavond 17 juli 2013 overleed Cees Vis, voormalig en gewaardeerd lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep. In Cees verliezen we een persoonlijke vriend en een trouwe vriend van de publieke omroep.

Vanaf 2003 was Cees lid van de Raad van Bestuur na op diverse plekken in het medialand zijn sporen te hebben verdiend. Cees heeft met hart en ziel gewerkt voor een publieke omroep voor alle Nederlanders. De publieke omroep van en voor iedereen. Aan symboolpolitiek uit Den Haag had Cees een hekel. Hij nam geen blad voor de mond. Ook de bezuinigingen op de publieke omroep schaarde hij onder deze symboolpolitiek. 

Cees was een all round bestuurder die dossiers genadeloos kon analyseren. Een snelle denker en een slim strateeg. Maar bovenal was Cees een mensen-mens. Het ging Cees altijd om de mens achter de maatregel en het verhaal achter het budget. En dan wel het eerlijke verhaal. Cees had een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Hij was daarom de perfecte scheidsrechter te midden van de vele belangen die binnen de publieke omroep aan de orde zijn. En als er moeilijke besluiten genomen moesten worden, wist Cees ze met humor tijdig te relativeren.

Cees werd in 2008 ziek en moest helaas in 2011 zijn functie neerleggen. We gaan Cees missen. Hij is veel te jong overleden. We leven mee met Cisca, de kinderen en verdere familie.
 
Shula Rijxman
Henk Hagoort
Raad van Bestuur NPO