Hilversum,
08
maart
2016
|
11:26
Europe/Amsterdam

Inspirerende vrouwen

Vandaag extra aandacht voor alle vrouwen in de wereld op Internationale Vrouwendag. De redactie van NPO.nl heeft speciaal voor zijn kijkers een selectie gemaakt met programma’s van inspirerende vrouwen.

Eerder dit jaar kondigde NPO-bestuurder Shula Rijxman aan om diversiteit binnen de publieke omroep te stimuleren. De publieke omroep werkt daarom ook hard om het aandeel vrouwen op tv en radio te verhogen. Zo is NPO Radio 2 serieus aan de slag gegaan: sinds 1 januari 2016 zijn vier nieuwe vrouwen te horen op de zender. En redacties van tv-programma’s letten extra op het aandeel van vrouwelijke gasten en deskundigen aan tafel.

 

Diversiteit

Bij het kiezen uit de vele ideeën voor nieuwe programma’s die de omroepen jaarlijks bij de NPO indienen, zal diversiteit een van de belangrijkste criteria zijn. Redacties wordt daarnaast gevraagd hun ideeën en mogelijkheden te delen om diversiteit in hun programma’s te bevorderen. En zodra met de nieuwe Mediawet onafhankelijke producenten de kans krijgen om rechtstreeks hun ideeën bij de NPO in te dienen, zal de eerste uitvraag aan producenten zijn om programma’s te pitchen die de diversiteit op de Nederlandse televisie zullen versterken.

 

Inspirerende vrouwen special

Kijk via NPO.nl naar Floortje Dessing te gast bij College Tour (NTR), Dafne Schippers in Holland Sport (VPRO), Lucia Rijker in Verborgen Verleden (NTR) en nog veel meer tv-programma’s met inspirerende vrouwen.