Hilversum,
16
oktober
2014
|
12:18
Europe/Amsterdam

Jurre Bosman benoemd tot zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 Nostalgia

-28e4964-1413454666.jpg

Jurre Bosman (37) is per 1 januari 2015 benoemd tot zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 Nostalgia. Hij neemt deze functie sinds 1 oktober 2014 waar. Bosman gaat zich richten op het verder ontwikkelen van de twee radiozenders binnen de programmastrategie van de NPO.

Volgens Jan Westerhof - directeur Radio van de NPO - heeft Jurre ‘ondanks zijn jonge leeftijd als manager zijn sporen binnen de publieke omroep ruimschoots verdiend. Het management van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 Nostalgia zijn een mooie nieuwe uitdaging in de loopbaan van deze op-en-top radioman. Jurre weet als geen ander wat er voor nodig is om het medium radio toekomstgericht te maken.’

Bosman is sinds zijn zeventiende werkzaam voor de publieke omroep. Hij begon bij de TROS als programmamaker voor radio en televisie waar hij onder meer meewerkte aan de Mega Top 50, Somertijd en Nachtwacht. Hij was eindredacteur van de NTR-programma’s op NPO 3FM en NPO Radio 6, waar hij werkte met onder andere Coen & Sander, Giel Beelen en Claudia de Breij. Ook was hij negen jaar lang presentator van het School TV Weekjournaal. Sinds 2010 was Bosman adjunct-zendermanager voor NPO 3FM, NPO Radio 6 en NPO FunX.

Ik ben trots dat ik voor NPO Radio 2 en NPO Radio 5 Nostalgia als zendermanager aan de slag mag. Ik verheug me op de samenwerking met de teams van beide zenders en wil graag bijdragen aan het uitbouwen van het succes van deze publieke radiostations. Op de korte termijn kijk ik uit naar de organisatie van twee door onze luisteraars bijzonder gewaardeerde evenementen: de Evergreen Top 1000 op NPO Radio 5 en in december de NPO Radio 2 Top 2000.
Jurre Bosman