Hilversum,
02
mei
2016
|
11:14
Europe/Amsterdam

Koningin Máxima opent inzamelingsactie Klassiek Geeft

NPO Radio 4 zamelt instrumenten in voor muziekonderwijs aan kinderen

Hare Majesteit Koningin Máxima geeft op woensdag 25 mei het startsein voor de actie NPO Radio 4 Klassiek Geeft. Basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch is deze editie het toneel voor de feestelijke opening van de inzamelingsactie.

In een speciale locatie-uitzending vanuit Den Bosch praat NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp met diverse gasten over het belang van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen. Presentatrice Margriet Vroomans doet live verslag van het bezoek van de Koningin en alle activiteiten.

Met deze inzamelingsactie wil de publieke klassieke zender zijn liefde voor muziek doorgeven aan kinderen en muziekonderwijs voor meer kinderen mogelijk maken. Koningin Máxima neemt op 25 mei het eerste ingezamelde instrument in ontvangst en geeft het door aan een basisschoolleerling die het instrument de komende jaren mag bespelen.

NPO Radio 4 Klassiek Geeft
Van 25 mei tot en met 10 juni roept NPO Radio 4 zijn luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren. Er is ook een online veiling waar NPO Radio 4 bijzondere veilingitems aanbiedt en waarvan de opbrengst aan de actie ten goede komt. Met deze landelijke inzamelingsactie draagt de publieke klassieke radiozender bij aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen.

NPO Radio 4 organiseerde de actie Klassiek Geeft al eerder in 2011 en 2014. In totaal zijn er meer dan 3000 muziekinstrumenten gedoneerd en heeft de actie ruim € 44.000,- opgebracht. De opbrengst van editie van 2016 is bestemd voor het Instrumentendepot Leerorkest voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten.NPO Radio 4 sluit de actie feestelijk af op vrijdag 10 juni met een uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam, met veel muzikale gasten, live muziek, de laatste binnenkomende instrumenten en de uiteindelijke opbrengst van de actie.

Voor meer informatie: www.radio4.nl/klassiekgeeft