Hilversum,
15
juli
2016
|
23:49
Europe/Amsterdam

Laatste ontwikkelingen in Turkije zijn te volgen via NPO 1 en NPO Radio 1

Op NPO 1 en NPO Radio 1 blijft de NOS de komende uren verslag doen van de ontwikkelingen in Turkije. Daarnaast houdt de NOS op internet een live-blog bij.

 

NPO 1

Op NPO 1 zendt de NOS een extra lang Journaal uit. Verschillende correspondenten die in het land gestationeerd zijn volgen de situatie op de voet. Ook doen ooggetuigen hun verhaal. Afhankelijk van de ontwikkelingen zal de uitzending de hele nacht blijven duren.

Op zaterdagochtend zijn vanaf 9.00 uur op de hele uren extra Journaaluitzendingen gepland. Vanaf 13.00 uur is het uitzendschema van NPO 1 vooralsnog ongewijzigd.

 

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 is Met het Oog op Morgen (NOS) geheel gewijd aan de ontwikkelingen in Turkije. Na middernacht presenteert Lara Rense een extra NPO Radio 1 Journaal. Gasten zijn o.a. Erik Jan Zurcher, hoogleraar Turkse talen, en Jan Jonker Roealants, oud-consul-generaal in Istanbul. Op NPO Radio 2 zijn regelmatig extra NOS Journaals te horen.

Op zaterdagochtend zal het NPO Radio 1-journaal tot 09.30 uur worden verlengd, gevolgd door de Sportzomer met actuele berichtgeving. De Nieuwsshow komt daardoor te vervallen..