Hilversum,
06
juli
2017
|
17:28
Europe/Amsterdam

LAK door Tijn over de 1 miljoen euro

De actie LAK door Tijn heeft de miljoen aangetikt. Dat maakten 3FM-dj Domien Verschuuren en Nicole van Dijk-Bakker zojuist bekend op NPO 3FM. De dj en de moeder van Semmy braken samen in bij het 3FM-programma van Frank van der Lende. 

Het was de finale van een speciale thema uitzending op NPO 3FM. Op de voorlaatste dag van de actie ondersteunden 3FM dj’s, artiesten en BN’ers de actie van het jongetje Tijn, die de harten van alle Nederlanders heeft veroverd tijdens 3FM Serious Request 2016 in Breda. De crowdfund-actie had als doel om minimaal 1 miljoen euro op te halen voor Stichting Semmy. Met dit bedrag kan een machine worden aangeschaft, waardoor kinderen met hersenstamkanker beter behandeld kunnen worden.

Het streefbedrag van 1 miljoen euro is bereikt, maar de actie loopt nog tot vrijdagmiddag 12.00 uur.

 (foto rechts, credits: NPO 3FM/H.P. van Velthoven)

3FM-dj Domien Verschuuren
"Wat bijzonder om te zien dat Nederland deze fantastische actie van Tijn de deze weken heeft omarmd. Ik ben ontzettend trots dat we met 3FM vandaag ons steentje hebben kunnen bijdragen aan dit mooie bedrag. Een warm gevoel op dag die al bijna niet warmer kon."
3FM-dj Domien Verschuuren

3FM Callcenter
De Speelplaats van 3FM werd vandaag omgedoopt tot pop up callcenter. Vanaf 07:00 uur gingen de lijnen open. Gedurende de dag namen o.a. 3FM-dj’s Annemieke Schollaardt, Giel Beelen en Sander Hoogendoorn telefonisch donaties in ontvangst, samen met bekende gasten als Klaas van Kruistum, Typhoon. Wendy van Dijk, ambassadrice van Stichting Semmy, neemt later vandaag nog plaats in het Callcenter.

 

Over de actie
De ernstig zieke zesjarige Tijn Kolsteren is een actie gestart om geld op te halen ten behoeve van een baanbrekende behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker. De actie wordt mogelijk gemaakt door de belangeloze steun van velen, waaronder Youp van ’t Hek en Stichting Semmy ambassadrice Wendy van Dijk. Door Tijns nagellak te kopen help je fondsenwerver Stichting Semmy een apparaat naar Nederland te halen, waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden. Hiervoor is minimaal 1 miljoen euro nodig. De actie loopt tot vrijdag 7 juli 12.00 uur.

Meer informatie op 3fm.nl/Tijn en lakdoortijn.nl