02
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nederland 1 meest bekeken tv-zender in 2011

Met een kijktijdaandeel van 20,9 is Nederland 1, net als voorgaande jaren, de meest bekeken tv-zender van Nederland in 2011 door een rijk en gevarieerd aanbod. 

Dat blijkt uit de onderzoeksgegevens van Stichting Kijkonderzoek. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat Nederland 1 wederom door een grote meerderheid van de Nederlanders wordt gezien als de belangrijkste zender van Nederland.

Men vindt de zender betrouwbaar, leerzaam en verdiepend. Ook vindt men dat Nederland 1 zich met name onderscheidt op het gebied van opinie en kunst & cultuur.

Boer zoekt Vrouw meest bekeken
Het meest bekeken programma van 2011 (exclusief sport) was het Nederland 1 programma Boer zoekt Vrouw (KRO) van 30 januari.

Top 25
In de top 25 van de meest bekeken programma’s van 2011 zijn twaalf plekken voor Nederland 1. Kenmerkend voor deze programma’s is de verscheidenheid, variërend van nieuws, drama, consumenten en amusement. Naast Boer zoekt Vrouw (KRO), zijn er onder andere noteringen voor de TV Show (TROS), Radar (TROS), Het Journaal (NOS), De Reünie (KRO), ’t Spaanse Schaep (KRO) en de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek (VARA).

Een van de meest gewaardeerde programma’s bij de Publieke Omroep was Frozen Planet (EO) op Nederland 1. Het programma kreeg van het publiek een 8,6.