Hilversum,
22
april
2015
|
09:05
Europe/Amsterdam

Nederlandse tv-programma’s genomineerd voor internationale prijs

ramses---avro---still---img-3246-1429686112.jpg

 

 

Zes Nederlandse programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn genomineerd op het internationale tv-festival BANFF World Media Festival in Canada. De producties maken kans op een Rockie Award. De winnaars worden 10 juni tijdens het festival bekend gemaakt.

De Telefilm Jongens (NTR/Pupkin) over twee verliefde tieners is genomineerd in de categorie ‘Jeugd Fictie’. In de categorie ‘Dramaserie’ is de serie RAMSES (AVROTROS/ De familie) over de jonge jaren van Ramses Shaffy genomineerd. Andere Nederlandse programma's die kans maken op prijzen zijn de Zappbios-animatie Munya in mij (VPRO/ Viking Film) en de documentaire In de rij voor Anne Frank (NOS/ Mediabrothers).

Ook de jeugdprogramma’s The Sand Artist and the War (RKK-Joodse Omroep/ Mediabrothers) en Mensjesrechten (IKON) maken kans op een Rockie Award.

De BANFF Rockie Awards worden in juni voor de 36ste keer uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival. Het festival geldt als een van de belangrijkste evenementen ter wereld op het gebied van televisieprogramma's. RAMSES en Jongens wonnen eerder al prijzen. RAMSES onder andere de Prix Europa in Berlijn en Jongens won de Cinekid Leeuw voor De Beste Nederlandse Familiefilm. Ook Munya in mij hoorde vorig jaar op het Cinekid Festival bij de prijswinnaars en won de Gouden Kinderkastprijs van de Vakjury.