Hilversum,
07
december
2015
|
09:55
Europe/Amsterdam

‘Niet Weglopen’ themesong 3FM Serious Request 2015

Nieuwe single Typhoon zojuist bij Giel! in primeur

Op NPO 3FM klonk zojuist het officiële themalied van 3FM Serious Request 2015. 3FM dj Giel Beelen ontving Typhoon in de studio waar hij de track ‘Niet Weglopen” voor het eerst aan de 3FM luisteraar liet horen. De track is vanaf vandaag overal te downloaden en te streamen. Alle opbrengsten van de track gaan naar 3FM Serious Request 2015.

 

Met deze track zet Typhoon zich in voor miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden:"Het zou zo mooi zijn als we naast de noodhulp ook langer blijven om de jongeren te helpen. Uiteindelijk zullen zij het land in geest en arbeid weer moeten opbouwen. Deze track is een empowerment, we laten ze weten dat we er nog steeds zijn!”

Kijk op 3fm.nl/themalied om het fragment met Typhoon en Giel terug te zien of te luisteren. Vorig jaar schreef Jacqueline Govaert het 3FM Serious Request themanummer ‘Make More Sound’.

Stille Ramp
Met 3FM Serious Request 2015 zet de publieke popzender zich in voor de generatie van de toekomst: jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Met de opbrengst van de actie biedt het Rode Kruis hen een kans op een betere toekomst, onder meer door middel van scholing, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee in levensonderhoud kan worden voorzien. Jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo zijn de stille slachtoffers van de oorlog. 3FM dj’s Domien, Giel en Paul geven ze vanuit het Glazen Huis in Heerlen met Serious Request een stem. Keep them going.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In de afgelopen 11 jaar heeft de actie in totaal meer dan 78 miljoen euro opgebracht. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan. In 2015 staat het Glazen Huis op het Pancratuisplein in Heerlen, in 2016 in Breda.

Voor meer informatie over 3FM Serious Request 2015 én voorgaande edities van 3FM Serious Request: www.npo3fm.nl en www.rodekruis.nl

3FM dj’s Paul Rabbering en Wijnand Speelman zijn afgereisd naar respectievelijk Syrië en Democratische Republiek Congo om reportages te maken over jongeren in oorlogs- en conflictgebieden,de stille ramp die tijdens 3FM Serious Request 2015 centraal staat. Zij zijn beiden beschikbaar voor interviews.

Voor meer informatie, fotomateriaal en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

NPO 3FM Communicatie:
Anneke de Vries t: 035 6773094, m: 06 27096614, e: anneke.de.vries@npo.nl
Paul Westgeest m: 06 15696479 e: paul.westgeest@npo.nl

Nederlandse Rode Kruis:
Merlijn Stoffels t: 070 4455728, m: 06 54918481, e: mstoffels@redcross.nl