Hilversum,
29
juni
2016
|
12:00
Europe/Amsterdam

Nominaties Zapp Theaterprijs 2016 bekend

De vijf genomineerde voorstellingen voor de Zapp Theaterprijs 2016 zijn bekend. De theatervoorstellingen 4 Musketiers, De Gelaarsde Poes, Expeditie Peter Pan, Hoeveel zou de wereld wegen? en Mariken maken kans op de publieksprijs voor jeugdtheater van NPO Zapp en Stichting Kijkuit. Check onderstaand filmpje om te zien hoe de leden uit de kinderjury de genomineerde theatergezelschappen verrasten met dit blije nieuws.

De genomineerden voor de Zapp Theaterprijs 2016 zijn:

4 Musketiers, Holland Opera
De Gelaarsde Poes, Ro Theater
Expeditie Peter Pan, Het Laagland
Hoeveel zou de wereld wegen?, Theatergroep Fien
Mariken, Theatergroep Kwatta

 

Dit is een foto van de winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015

Door het hele land hebben kinderen de afgelopen maanden gestemd op hun favoriete voorstellingen, afkomstig uit het theaterseizoen van 2015/2016. De vijf voorstellingen die het beste beoordeeld zijn, maken kans op de Zapp Theaterprijs 2016. De gehele negenkoppige jury bepaalt op zaterdag 2 juli de uiteindelijke winnaar, die ze in september samen met Zappers Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand bekend zullen maken in het televisieprogramma Zapplive (KRO-NCRV).

Over de Zapp TheaterprijsAl 15 jaar lang vervult NPO Zapp een gidsfunctie voor mooie televisieprogramma’s en films. Sinds 2010 vervult de publieke kinderzender samen met Stichting Kijkuit deze rol ook op het gebied van jeugdtheater. Met de Zapp Theaterprijs genereren de publieke kinderzender en de stichting samen extra aandacht voor jeugdtheater en stimuleren ze op die manier het bezoek aan jeugdvoorstellingen.

De Zapp Theaterprijs is dé publieksprijs voor jeugdtheater van NPO Zapp en Stichting Kijkuit. De winnaar ontvangt een cheque voor een televisiecampagne bij Ster & Cultuur Junior. Op zapptheaterprijs.nlstemmen kinderen op hun favoriete voorstelling. Een kinderjury bepaalt welke van de genomineerde voorstellingen de winnaar van de Zapp Theaterprijs 2016 wordt. De jury bestaat uit negen kinderen in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar. Zij keken afgelopen seizoen ieder naar ruim 15 voorstellingen.

Voor meer informatie: www.zapptheaterprijs.nl en www.zapp.nl

download
zapptheaterprijs2016.mp4