Hilversum,
15
mei
2017
|
10:38
Europe/Amsterdam

NPO 3FM themaweek #openup groot succes

Honderden luisteraars delen hun verhalen

Afgelopen week heeft NPO 3FM, samen met 3FM Tussenuur, HUMAN, NOS en MIND aandacht besteed aan psychische problemen bij jongeren. Meer dan vier op de tien jongeren heeft last van dergelijke klachten. Om het taboe dat om dit thema heerst te doorbreken hebben onder anderen 3FM-jocks Saskia Weerstand en Wijnand Speelman hun eigen #openup gedaan, waarin ze vertellen over hun eigen ervaringen. Zo vertelt Wijnand uitgebreid over zijn angststoornis en beschrijft Saskia in haar openup over hoe ze worstelde met haar gevoelens en klachten.

Niet alleen de dj’s
Luisteraars konden via de 3FM app en de sites van 3FM en MIND hun eigen #openup achterlaten en dit hebben zij dan ook massaal gedaan. Honderden jongeren vertelden over hun eigen problemen zoals burn-outs, depressies of suïcidale gedachten. Door hierover te praten en te beschrijven hoe zij hun openup ervaren en hoe belangrijk het is om dit te delen met je omgeving hoopt NPO 3FM het thema bespreekbaar te maken. Dat de week niet alleen jongeren bereikt heeft blijkt ook uit de bijzondere boodschap van de #digi-oma.

Overspoeld met vragen
Niet alleen bij NPO 3FM waren de reacties enorm. Ook bij Korrelatie, die anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp bieden. stroomden de reacties binnen.

"Korrelatie is deze week overspoeld met vragen en hulpverzoeken van jongeren over psychische problemen. Jongeren mailen, chatten en appen met Korrelatie over sombere gevoelens en depressie, vragen zich af of hun problemen erg genoeg zijn om hulp te zoeken, geven aan dat ze hun omgeving (bijvoorbeeld een werkloze moeder) niet willen belasten met hun problemen, weten niet waar ze passende hulp kunnen vinden of zitten in een hulptraject en zijn daar niet tevreden over,” aldus Saskia Oskam, persvoorlichter MIND en Korrelatie.

Benieuwd naar alle verhalen, tips en reportages gemaakt tijdens de #openup-week? Kijk dan op www.npo3fm.nl/openup