Hilversum,
11
juni
2015
|
11:04
Europe/Amsterdam

NPO Best breekt eigen record in mei

npo-best-bij-ziggo-kpn-en-canaldigitaal-in-de-etalage-1434013184.jpg

 

 

De televisiezender NPO Best heeft afgelopen maand met haar Meimaand Seriemaand het kijkrecord voor vorig jaar gebroken. Het bereikcijfer van het themakanaal is uitgekomen op ruim 4,8 miljoen kijkers. Met dit aantal is NPO Best veruit het meest bekeken themakanaal met ruim 2 miljoen kijkers meer dan de nummer twee (crimezender 13th Street) in de lijst van SKO Light (Stichting Kijkonderzoek). NPO Best was in de maand mei ´Zender van de Maand´ bij Ziggo, KPN en nagenoeg alle overige aanbieders van digitale televisie.

 

Eindredacteur Gijs van den Heuvel: “NPO Best heeft afgelopen maand opnieuw laten zien een enorm bereik te kunnen realiseren. Deze cijfers geven aan dat dramaseries uit het rijke archief van de NPO een groot podium verdienen. Het open kanaal heeft ons in staat gesteld om al dat moois aan een miljoenenpubliek te tonen.”

De kijker genoot tijdens de Meimaand Seriemaand van klassiekers als Spangen, De zomer van ’45, Coverstory, Een mens van goede wil, Wet & Waan en Zonder Ernst. Deze series worden in de maand juni geprolongeerd. Het programmapakket bestaat de komende zomer verder uit grote amusementsprogramma’s als Love Letters, De Mini Playbackshow, Sterrenslag, Superfan en De Soundmixshow. Bovendien heeft NPO Best de rechten verworven van de spektakelshow De sterkste man van Nederland. Deze onvergetelijke televisie uit de jaren ’80 en ’90 is vanaf augustus opnieuw te zien.