Hilversum,
20
januari
2017
|
12:32
Europe/Amsterdam

NPO Best herdenkt Jan Kruis

In verband met het overlijden van striptekenaar Jan Kruis (83), zendt het themakanaal NPO Best vanavond om 20.35 uur een herhaling uit van Villa Felderhof (augustus 1999). Jan Kruis brengt samen met Wieteke van Dort een bezoek aan de villa van gastheer Rik Felderhof.

Jan Kruis praat uitgebreid over zijn leven en zijn werk, maar ook over zijn karaktertrekken en zijn jeugd. Veruit de meeste tijd besteedt hij toch aan tekenen; hij geeft een masterclass aan Wieteke en Rik. Op deze manier wordt de kijker duidelijk wat zijn figuren Jan, Jans en de kinderen voor hem betekenen en hoe zijn eigen gezin de basis vormt voor de populaire familiestrip.

Jan geniet zichtbaar van een bezoekje aan het strand en een prachtige zeiltocht. Hij vertelt over liefde voor muziek van jongenskoren en over zijn eerste liftvakantie in de jaren ’50. Verder heeft hij mooie verhalen bij enkele foto’s uit zijn eigen album.

Villa Felderhof (KRO-NCRV) met Jan Kruis is vanavond om 20.35 uur te zien op NPO Best. Het NPO-themakanaal is dagelijks tussen 20.00 en 04.00 uur te zien in het basispakket van Ziggo (kanaal 311) en KPN (kanaal 58). De programmering is ook te volgen via een live player op npobest.nl