Hilversum,
17
februari
2016
|
13:05
Europe/Amsterdam

NPO FunX vaart mee met de Canal Parade

Op zaterdag 6 augustus vaart FunX door de gekleurde grachten van Amsterdam tijdens de Canal Parade. Vanaf de FunX-boot doen reporters verslag van de sfeer op de gracht en de Amsterdamse straten. Als mediapartner van EuroPride 2016 duikt de publieke jongerenzender twee weken lang in de wereld van de LHBTI’s en neemt de luisteraar hierin mee. Vanuit de studio in Amsterdam brengt FunX de highlights van EuroPride 2016 in kaart.

Van zaterdag 23 juli tot en met zondag 7 augustus hoor je op FunX alles over de Gay Pride, met verslagen van de Canal Parade, feesten en conferenties. On air winnen luisteraars in de aanloop naar de Canal Parade plekken op de boot.

Adjunct-zendermanager van FunX Niels Hoogland is trots op de deelname van de jongerenzender aan de Canal Parade van 2016: “FunX is de publieke radiozender voor jongeren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. We hebben luisteraars van alle verschillende culturen, achtergronden en met verschillende seksuele voorkeuren. Bij FunX kan iedereen zichzelf zijn. Een week lang brengen we on air en online op FunX.nl de acceptatie van LHBTI’s extra onder de aandacht, met name in de vier grootste steden van Nederland.”

EuroPride 2016
Onder de noemer ‘Join our freedom, feel free to join us’ brengt EuroPride 2016 de acceptatie van LHBTI’s in Europa onder de aandacht. Om dit initiatief kracht bij te zetten, varen er naast FunX ook boten van o.a. de Europese Commissie, het Ministerie van Defensie, de Politie en de Marokkaanse gemeenschap mee.