Hilversum,
19
januari
2017
|
22:30
Europe/Amsterdam

NPO grote winnaar bij het RadioGala van het jaar

De publieke omroep is vanavond de grote winnaar tijdens Het RadioGala van het Jaar, dat werd gehouden in Theater Gooiland in Hilversum. De Gouden RadioRing voor beste radioprogramma ging naar Helemaal Haandrikman (KRO-NCRV).

Daarnaast won Eva Koreman (BNN) de Zilveren RadioSter Vrouw, de publieksprijs voor beste radiopresentatrice. Bij de mannen won Gerard Ekdom (BNN-VARA) de Zilveren RadioSter Man. NPO Radio 1 was deze avond de winnaar van de Impact Award voor de Sportzomer. De Marconi Award voor Aanstormend Talent 2016 is gewonnen door Eva Cleven (NPO FunX/VPRO).

 

 

 

 

 

 

Directeur NPO Radio Jurre Bosman is blij met de waardering van het Nederlandse publiek. 'De luisteraars hebben massaal gestemd op de programma's en de makers van de publieke omroep. Ik ben ontzettend trots op de winnaars van deze avond en op het vakmanschap van alle programmamakers die iedere dag weer prachtige programma's maken op de NPO-radiozenders. Met en voor Nederlanders en met een groot hart voor muziek en journalistiek.'