Hilversum,
29
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

NPO in actie voor Nepal

Giro 555

Vrijdag 1 mei komt de NPO in samenwerking met Giro555 en de commerciële en regionale zenders in actie voor Nepal tijdens kick-off van de nationale actie ‘Nederland helpt Nepal’. NPO Radio 2 gaat de hele dag live uitzenden vanuit De Hallen in Amsterdam. Van deze actiedag wordt vanaf locatie door NPO, RTL en SBS verslag gedaan in hun live programma’s. Het doel: Zoveel mogelijk hulp bieden aan de slachtoffers in Nepal en geld inzamelen voor Giro555.

Tijdens de live-uitzending van NPO Radio 2 schuiven bekende Nederlanders en artiesten aan in het daar gerealiseerde Giro555-Café. In het café gaan gasten en bezoekers praten met hulpverleners, zich laten inspireren voor eigen acties en heeft iedereen de mogelijkheid om giften en cheques langs te brengen. Aan het einde van de dag maken de samenwerkende hulporganisaties (SHO) een tussenstand bekend van het tot dan toe verzamelde bedrag. NPO Radio 2 maakt binnenkort bekend wie de dag presenteert.

Gijs de Vries, actievoorzitter van Giro555: “De nood in Nepal is heel hoog. Er is nú geld nodig om hulpverlening mogelijk te maken. Daarom is het geweldig dat de omroepen en zenders op deze manier met ons in actie willen komen om de Nationale Actie een verdere impuls te geven."

Vanaf 1 mei doen bekende Nederlanders op de publieke, commerciële en regionale zenders de oproep om de slachtoffers in Nepal te steunen.