Hilversum,
04
oktober
2016
|
17:53
Europe/Amsterdam

NPO Radio 1 grote winnaar van RadioFreak Awards

Maar liefst drie NPO Radio 1 radiomakers hebben een RadioFreak Award in de wacht gesleept. Amber Brantsen voor beste nieuwslezer, Astrid de Jong voor het beste nachtprogramma en Gio Lippens voor beste verslaggever. NPO 3FM won de award voor beste visual radio.

Astrid de Jong won de award voor haar nachtprogramma Nachtzuster (OmroepMAX). In de radioshow staan hulpvragen van luisteraars centraal. Voor de prijs waren ook Vroeg op Frank (BNN-VARA, NPO Radio 2) en Marktplaats (AVROTROS, NPO 3FM) genomineerd. Daarnaast heeft NPO Radio 1 de beste nieuwslezer en verslaggever van Nederland, respectievelijk Amber Brantsen (NOS) en Gio Lippens (NOS). Stemmers wisten de visual radio van NPO 3FM het best te waarderen.

 

RadioFreak Awards

De RadioFreak Awards zijn dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Mensen uit het vak dragen genomineerden voor, waarna luisteraars stemmen op hun favorieten. Met de prijzen richt het platform zich vooral op de radiomakers die achter de schermen actief zijn, in plaats van de bekende dj’s. Er zijn zes categorieën: beste nieuwslezer, beste nachtprogramma, beste vormgeving, beste verslaggever, beste marketing en beste visual radio.