Hilversum,
25
januari
2018
|
21:20
Europe/Amsterdam

NPO Radio 2 valt in de prijzen tijdens het RadioGala

Donderdagavond 25 januari zijn de radiopublieksprijzen uitgereikt tijdens het RadioGala. Onder andere NPO Radio 2-dj’s Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt vielen in de prijzen.

NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom (BNNVARA) werd door het publiek voor de vierde keer uitgeroepen tot beste radiopresentator en mag dus nog een Zilveren RadioSter Man op zijn schouw neerzetten. Als klap op de vuurpijl won Ekdom ook de Gouden RadioRing voor zijn programma Ekdom in de Ochtend. Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2/AVROTROS) mag zich de beste radiovrouw van Nederland noemen. Zij nam de Zilveren RadioSter Vrouw mee naar huis.

Marconi Impact Award
Tijdens de awardshow reikte NPO-voorzitter Shula Rijxman de Marconi Impact Award uit aan voormalig 3FM-dj Roosmarijn Reijmer. De Marconi Impact Award is de vakprijs voor iemand die veel impact heeft gehad op het radiolandschap.

In haar speech prees Rijxman Reijmer voor de manier waarop zij zich sterk maakt voor meer vrouwen op de radio. “Ze heeft de discussie niet alleen opengegooid, maar ook echt verder gebracht. En ik baal er enorm van dat ze niet meer bij ons werkt. Want ik was graag samen met haar blijven strijden voor meer diversiteit!”, sloot Rijxman af.