Hilversum,
29
juni
2018
|
18:00
Europe/Amsterdam

NPO Radio 4 Klassiek Geeft zamelt 31.787 euro in

Radio 4-presentatrice Dieuwertje Blok heeft zojuist de eindstand van NPO Radio 4 Klassiek Geeft bekendgemaakt. De afgelopen twee weken is er met de inzamelingsactie 31.787 euro ingezameld. De opbrengst gaat naar het Instrumentendepot Leerorkest, dat muziekinstrumenten uitleent aan educatieprojecten en individuele kinderen in heel Nederland.

Klassiek Geeft is een inzamelingsactie van NPO Radio 4 voor meer en beter muziekonderwijs op basisscholen. De publieke radiozender geeft met dit initiatief sinds 2011 zijn liefde voor muziek door aan de volgende generatie. Dit jaar zamelde NPO Radio 4 met luisteraars en muziekliefhebbers van 18 tot 29 juni geld in, met de wens om een reparatiebus aan te schaffen. De bus is bestemd voor restauratie en onderhoud van uitgeleende instrumenten uit het instrumentendepot van Stichting Leerorkest.

Het eindbedrag is bekendgemaakt tijdens een speciale voorstelling: De Nachtegaal van de Bijlmer. In deze voorstelling lieten 300 leerlingen van scholen uit Amsterdam Zuidoost, samen met bekende artiesten en topmusici, het verhaal van 50 jaar Bijlmer horen. De muziekinstrumenten waarop de leerlingen in Zuidoost speelden, werden verzorgd door het Instrumentendepot Leerorkest.

Niels Wensing, tijdelijk zendermanager van NPO Radio 4, is blij met de opbrengst: ‘’Muziekonderwijs is ontzettend belangrijk in de vorming van kinderen. Het Instrumentendepot Leerorkest zet hiermee een nieuwe stap in het ontsluiten van goed muziekonderwijs voor zoveel mogelijk Nederlandse kinderen. De makers van NPO Radio 4 hebben met veel plezier dit waardevolle en belangrijke doel ondersteund.’’