Hilversum,
21
februari
2018
|
13:46
Europe/Amsterdam

NPO Radio 4 op zoek naar mooiste filmmuziek

Ab Nieuwdorp, Maartje Stokkers en Sander Zwiep kruipen in huid van iconische filmpersonages

Van de tranentrekkende klanken van Schindler’s List tot de opzwepende muziek van Pirates of the Caribbean: wat is de beste filmmuziek ooit gemaakt? NPO Radio 4 vraagt het zijn luisteraars. Van vrijdag 23 tot en met woensdag 28 februari stemmen luisteraars online op hun favoriete filmmuziek. Speciaal voor deze themaweek kruipen AVROTROS-presentatoren Ab Nieuwdorp, Maartje Stokkers en Sander Zwiep in de huid van hun favoriete filmpersonages: Superman, Wonder Woman en Edward Scissorhands. 

NPO Radio 4 zendt de 40 stukken met de meeste stemmen uit op vrijdag 2 maart, live vanuit VondelCS te Amsterdam. Van 12.00 tot 19.00 uur tellen presentatoren Dieuwertje Blok, Christiaan Kuyvenhoven en Maartje Stokkers af naar de onbetwiste nummer één van de Filmmuziek Top 40. Op de vooravond van de uitreiking van de Oscars schuiven filmjournalist René Mioch, publiek en musici aan in de studio.

Vorig jaar bestond de Top 3 uit drie ultieme filmklassiekers: Once Upon a Time in the West (Ennio Morricone), Schindler's List (John Williams) en West Side Story (Leonard Bernstein). Opvallend veel jonge luisteraars brachten hun stem uit op relatief nieuwe titels en soundtracks van onder meer Harry Potter, The Lord of the Rings, Intouchables, Gladiator en The Lion King.

Avond van de filmmuziek
Hoe ontroerend, zenuwslopend of heldhaftig is uw favoriete filmscène zonder muziek? Tijdens de uitzending van de 'Avond van de Filmmuziek' op donderdag 1 maart staan niet alleen de filmklassiekers centraal, maar ook veel recente titels. De luisteraar geniet van de muziek van Interstellar, The Theory of Everything, Magnolia, Forrest Gump, La La Land en The Imitation Game.

NPO Radio 4 | Klassiek komt bij je binnen
NPO Radio 4 is hét klassieke muziekplatform van Nederland. Met een onbegrensde liefde voor klassieke muziek laat NPO Radio 4 luisteraars de wereld van klassiek ontdekken: van klassieke hits tot nog nooit eerder gehoorde werken. Op ieder moment van de dag is NPO Radio 4 een gids voor de beginnende en gevorderde klassieke muziekliefhebber. Op radio, NPORadio4.nl, social media en Spotify deelt NPO Radio 4 op een toegankelijke manier zijn kennis, het ruime aanbod aan live registraties en zijn oog voor nieuw muzikaal talent.


Meer informatie: www.nporadio4.nl/filmmuziek.