Hilversum,
18
juli
2017
|
11:22
Europe/Amsterdam

NPO Radio 4 viert de zomer met festival Wonderfeel

De luisteraars, presentatoren en medewerkers van NPO Radio 4 genieten aankomend weekend van het festival Wonderfeel, dat plaatsvindt in het hart van natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland. NPO Radio 4 is er alle drie de dagen bij.

Aankomend weekend, op vrijdag 22 (14:00 - 00:00), zaterdag 23 (14.00 - 18.00) en zondag 24 juli (14:00 - 18.00), is de klassieke zender live te horen vanuit Het Capitool, midden op het Wonderfeel festivalterrein. Hier ontvangen presentatoren Tom Klaassen, Dieuwertje Blok, Andrea van Pol, Margriet Vroomans, Jet Berkhout, Beitske de Jong en Sander Zwiep diverse gasten, musici en publiek.

Verslaggevers proeven de sfeer op het terrein en maken reportages vanuit de verschillende tenten. Diverse concerten zijn live en on demand te beluisteren en te bekijken via de webcast van NPO Radio 4, met onder meer de concerten van o.a. New Trombone Collective, Amstel Quartet, de Nederlandse Bachvereniging, FUSE & Kinan Azmeh en Pynarello, rechtstreeks vanuit het hart van het natuurgebied.

Desert Island sessie
Voor de Desert Island sessies worden elke dag verschillende musici van het festivalterrein geplukt. Gezamenlijk varen ze in een roeiboot naar het eiland midden in de vijver met de opdracht om na een uur weer terug te keren met een nieuw stuk muziek, dat vervolgens direct live op NPO Radio 4 wordt uitgezonden.