Hilversum,
30
juni
2016
|
09:39
Europe/Amsterdam

NPO Radio 4 Zomeravondconcerten van start

Zomer van publieke klassieke radiozender in teken van concerten en festivals

Van 1 juli tot en met 4 september 2016 hoor je op NPO Radio 4 iedere avond de mooiste concerten uit binnen- en buitenland. Vrijdag 1 juli trapt NPO Radio 4 het seizoen af met een zinderend concert van The Kyteman Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor tijdens de openingsavond van de Robeco SummerNights. 

Vrijdag 1 juli om 19.00 uur blikt NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp (AVROTROS) vanuit de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam met diverse gasten vooruit op de vele festivals die op NPO Radio 4 te horen zijn deze zomer. Ook klinkt er veel live muziek op de publieke klassieke radiozender van onder andere het Red Limo String Quartet, het Furore Blaaskwintet, het Berlage Saxophone Quartet en Club Classique. Van 21.00 tot 22.30 uur horen luisteraars de jamsessie met The Kyteman Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van Colin Benders. NPO Radio 4-presentatrice Maartje Stokkers (AVROTROS) verslaat het concert live op NPO Radio 4. 

NPO Radio 4 live vanaf festivals
Tot en met 4 september zendt NPO Radio 4 concertregistraties uit vanaf festivals zoals de BBC Proms, Delft Chamber Music Festival en het Festival Oude Muziek. Op 22, 23 en 24 juli doet NPO Radio 4 live verslag van de tweede editie van Wonderfeel: een festival met zes podia, muziekdocumentaires en lezingen in het hart van natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland. 

Meer informatie over de NPO Radio 4 Zomeravondconcerten en alle festivals op radio4.nl.