Hilversum,
18
april
2018
|
10:05
Europe/Amsterdam

NPO Radio 5 vertelt verhalen achter lintjes

Samenvatting

NPO Radio 5 staat van 23 tot en met 26 april uitgebreid stil bij de jaarlijkse lintjesregen. Elke dag zijn bijzondere portretten te horen van mensen die in het verleden een koninklijke onderscheiding kregen. Op 26 april volgen verslaggevers de uitreiking van de lintjes op verschillende plaatsen in het land.

Jeroen van Inkel neemt vanaf maandag 23 april in Je dag is goed (07.00 tot 10.00 uur, Omroep MAX) elke ochtend een kijkje in de wereld achter de decoraties. Hij praat met mensen die in het verleden een lintje voor iemand hebben aangevraagd en laat ook de gelauwerden aan het woord.

Tom Herlaar praat in Open Huis (14.00 tot 16.00 uur, EO) op maandag en woensdag met Martine van Grieken en Kim Nagtzaam van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Zij leggen uit wat er gebeurt nadat een aanvraag voor een lintje is ingediend.

In Bert op 5 (16.00 tot 18.00 uur, KRO-NCRV) laat presentator Bert Kranenbarg deze week een aantal bijzondere portretten van eerder gedecoreerden horen.

Bekende Nederlandse artiesten met een onderscheiding zijn te gast bij Manuëla Kemp in De MAX! (18.00 tot 20.00 uur, Omroep MAX). Op maandag ontvangt zij Jan Rot, op dinsdag Rob de Nijs, woensdag schuift Mathilde Santing aan en op donderdag komt Thijs van Leer naar de studio.

Op de dag dat de lintjes van dit jaar worden uitgereikt, donderdag 26 april, trekken verslaggevers van NPO Radio 5 het land in. Zij zijn aanwezig bij de feestelijkheden in verschillende plaatsen en praten met burgemeesters en kersverse lintjesdragers. Die berichtgeving loopt donderdag als een rode draad door de uitzendingen van NPO Radio 5.

Boilerplate

NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), online via de livestream op de website www.nporadio5.nl, met de app van NPO Radio 5 en Digital Radio+.

FOTO: ANP