29
oktober
2009
|
11:27
Europe/Amsterdam

Onderweg Naar Morgen stopt

Publieke Omroep gaat investeren in nieuw drama

Onderweg naar morgen (ONM) is vanaf mei 2010 niet meer te zien op Nederland 3. De publieke omroep heeft daartoe besloten. Deze beslissing maakt ruimte vrij voor nieuwe drama-ambities bij de publieke omroep.

Drama is belangrijk voor de publieke omroep. In de afgelopen jaren trok de serie ‘Onderweg naar morgen’ steeds minder kijkers. Bij aanvang van dit seizoen leken de inspanningen om deze trend te keren aan te slaan, maar inmiddels neemt het aantal kijkers verder af.

Netmanager Nederland 3 Roek Lips: “De beslissing om te stoppen met ONM vanwege de tegenvallende resultaten is een ingrijpende. We hebben deze weloverwogen genomen. Met als belangrijk argument dat er met het verdwijnen van ONM ruimte vrij komt voor nieuw drama met meer impact .”

De komende tijd gaat de publieke omroep in overleg met de omroepen vorm geven aan de ambities op het gebied van jeugddrama op Z@PP en nieuwe dramaseries op Nederland 3.

Onderweg naar Morgen (ONM) begon als gezamenlijk project van TROS en Veronica in 1994. De serie was het antwoord van de publieke omroepen op de RTL-soap Goede Tijden Slechte Tijden. In september 1995 verliet Veronica het publieke bestel en nam de soap mee. Tien jaar later dreigde de inmiddels ONM geheten soap van de buis te verdwijnen. De opvolger van de zender Veronica, Yorin, gaf als belangrijkste reden de tegenvallende kijkcijfers. BNN, TROS en AVRO haalden de soap terug naar het publieke bestel.

Aanvankelijk trok ONM ruim 700.000 kijkers, de laatste jaren is dat aantal gedaald naar gemiddeld 360.000.