Hilversum,
18
maart
2016
|
15:09
Europe/Amsterdam

Opening NPO Radio 4 ‘Mijn Matthäus’ live in acht landen

Zondag 20 maart start de ‘Mijn Matthäus-week’ op NPO Radio 4. Tot en met vrijdag 25 maart staat de publieke klassieke zender volledig in het teken van Bachs meesterwerk. Op de openingsdag genieten luisteraars tussen 12.00 en 15.30 uur naar de volledige Matthäus Passion live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Naast de uitzending op NPO Radio 4 wordt de productie van de AVROTROS live uitgezonden in zeven andere landen: Catalonië, Estland, Polen, Engeland, Denemarken, Roemenië en Letland.

De Matthäus Passion in het Concertgebouw in Amsterdam is een uitvoering van het Koninklijk Concertgebouworkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Jongenskoor onder leiding van dirigent Ivor Bolton. Naast de live-uitzendingen op 20 maart wordt deze uitvoering op Goede Vrijdag nog uitgezonden in Duitsland, Portugal en Bulgarije.

Op nporadio4.nl stemmen luisteraars van zondag 20 maart tot en met donderdag 24 maart op hun meest geliefde stukken uit de Matthäus Passion. De finale van de ‘Mijn Matthäus-week’ klinkt op vrijdag 25 maart tussen 07.00 en 20.00 uur op NPO Radio 4. In elk programma klinkt steeds één van meest gewaardeerde onderdelen van de Matthäus Passion, bepaald door de luisteraar. Bachkenners en Matthäus specialisten lichten elk onderdeel toe.