NPO Pers Over NPO
24 maart 2021

3FM Awards 2021: genomineerden zijn bekend

Meeste nominaties voor Typhoon, Snelle en Chef'Special

NPO 3FM heeft de genomineerden voor de 3FM Awards 2021 bekendgemaakt. Onder anderen Chef’Special, Eefje de Visser, Snelle, Typhoon en Froukje maken kans op de publieksprijzen. Dit jaar staat de awardshow in het teken van ‘licht aan het einde van de tunnel’: het vooruitzicht dat er betere tijden aankomen met mogelijk zelfs festivals deze zomer. Op donderdag 15 april maken 3FM-dj’s Frank van der Lende, Eva Koreman en Sander Hoogendoorn de winnaars bekend in TivoliVredenburg in Utrecht.

Waren de 3FM Awards vorig jaar nog een eerbetoon aan wat er op muzikaal gebied gebeurde in het coronajaar, deze editie is er één van een positieve blik vooruit met een hart onder de riem voor alle poppodia in Nederland. Nu de eerste mensen konden dansen en zingen op testevenementen en de vaccinaties zijn gestart, gloort er licht aan het einde van de tunnel. Met deze 3FM Awards vieren we dat er betere tijden aankomen met exclusieve optredens op unieke locaties in Nederland. De awards worden uitgereikt in vijf categorieën: Beste Album, Beste Groep, Beste Artiest, Beste Samenwerking en 3FM Talent. Nieuw dit jaar is de Icon Award: een juryprijs voor iemand die door de jaren heen een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de muziekindustrie.

Genomineerd voor de 3FM Awards

Beste Artiest:
Danny Vera
Duncan Laurence
Eefje de Visser
Snelle
Typhoon

Beste Samenwerking:
Akwasi & Typhoon & Fresku - Je bent nodig
Armin van Buuren & Duncan Laurence - Feel something
S10 feat GIAN - Wat ze willen
Snelle & Maan - Blijven slapen
Snelle & Ronnie Flex - In de schuur

Beste Album
Chef'Special - Unfold
Eefje de Visser - Bitterzoet
Nana Adjoa - Big Dreaming Ants
S10 - Vlinders
Typhoon - Lichthuis

3FM Talent:
Froukje
Goldband
Joya Mooi
Nick Klyne
The Vices

Beste Groep:
Chef’Special
DI-RECT
Krezip
Son Mieux
WIES

De meeste nominaties zijn dit jaar voor Snelle (drie), Typhoon (drie) en Chef’Special (twee). In oktober won Typhoon al de speciale 3FM Award voor Beste Muzikale Initiatief.

Stembussen zijn geopend
3FM-dj’s Frank en Eva openden vanmiddag de stembussen: tot en met dinsdag 13 april kunnen luisteraars stemmen op de vijf categorieën via 3fm.nl/awards. Op donderdag 15 april reiken de dj’s de awards uit in TivoliVredenburg in Utrecht. De 3FM Awards zijn live te volgen via het 3FM YouTube-kanaal en via 3FM.nl.

3FM Awards 2021
De 3FM Awards zijn publieksprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door het publiek. De awardshow vindt plaats op donderdag 15 april in TivoliVredenburg. Luisteraars kunnen vanaf vandaag via 3fm.nl/awards de winnaars bepalen in de volgende categorieën: Beste Album, Beste Groep, Beste Artiest, Beste Samenwerking en 3FM Talent. De uitreiking van de 3FM Awards is op 15 april live te zien via het YouTube-kanaal van NPO 3FM, 3fm.nl en via alle social media-kanalen van NPO 3FM. Meer info: 3fm.nl/awards.

Laatste persberichten

Meer persberichten