NPO Pers Over NPO
30 juli 2009

Bart Römer nieuwe Netmanager Nederland 2

Bart Römer wordt de nieuwe Netmanager van Nederland 2. In deze functie zal hij vanuit de NPO dagelijks leiding geven aan het actuele en verdiepende televisienet van de publieke omroep. De huidige Hoofdredacteur en Algemeen Directeur van Multiculturele Televisie Nederland (MTNL) zal als Netmanager Nederland 2 tevens de kunst- en cultuurprogrammering bij de publieke televisie coördineren. Römer treedt in dienst per 1 november 2009 en volgt Lennart van der Meulen op, die in dienst trad als Algemeen Directeur van de VPRO.

Gerard Timmer, Directeur Televisieprogrammering bij de NPO: “Ik ben blij dat Bart Römer ons team komt versterken. Hij heeft jarenlange ervaring op terreinen die voor de publieke omroep van wezenlijk belang zijn, zoals diversiteit alsook kunst en cultuur. Daarnaast is hij creatief en inspirerend om mee te werken voor omroepen en directe medewerkers.”

Bart Römer voegt daaraan toe: “Nederland 2 is een geweldige uitdaging. Bijna alle omroepen zijn daar vertegenwoordigd, zodat het programmatisch palet bijzonder divers en veelkleurig is én met grote maatschappelijke relevantie. Er zijn dus kansen en mogelijkheden volop om Nederland 2 nog sterker neer te zetten dan het nu al is.”

Bart Römer was in de jaren zeventig en tachtig werkzaam als acteur en startte zijn loopbaan bij de publieke omroep in 1993 als eindredacteur bij de AVRO. Na de functies van Manager Research en Development bij John de Mol Producties en Hoofd Fictie bij KRO Televisie, werkte hij sinds 2003 als zelfstandig mediaconsultant, met name op het gebied van format-ontwikkeling, scenario, beleidsadvies en hoofdredactie. Sinds 2006 is hij hoofdredacteur en algemeen directeur van Multiculturele Televisie Nederland. Römer is tevens schrijver van jeugdboeken, bestuurslid van het Mediafonds (voorheen STIFO) en lid van de Reclame Code Commissie.

Laatste persberichten

Meer persberichten