NPO Pers NPO Start
14 mei 2020

Eurovision: Europe Shine A Light met gebarentolk

De uitzending Eurovision: Europe Shine A Light op zaterdag 16 mei wordt op het themakanaal NPO 1 extra voorzien van een gebarentolk. Het programma, dat ook wordt uitgezonden op NPO 1, begint om 21.00 uur.

In de internationale show Eurovision: Europe Shine A Light (EBU, NPO/NOS/AVROTROS) worden de 41 artiesten die dit jaar zouden deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam in de schijnwerper gezet. Korte fragmenten van hun eigen nummers worden aan Europa getoond en gezamenlijk brengen zij een bijzondere uitvoering van de eerdere Songfestival-hit Love Shine A Light.

Bekende oud-Songfestivaldeelnemers treden vanuit hun eigen land op met nummers uit het verleden. Ook wordt aandacht besteed aan de mensen in Europa die zijn getroffen door het coronavirus en hulpverleners die deze crisis bestrijden. De internationale show, die te zien is in meer dan 40 landen, wordt in het Engels gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit en voorzien van commentaar door Cornald Maas.

NPO 1 extra is bij Ziggo te vinden op kanaal 128, bij KPN op kanaal 76 en bij T-Mobile op kanaal 273. NPO 1 extra is online te zien via NPO Start: npostart.nl/live/npo-1-extra

Laatste persberichten

Meer persberichten