NPO Pers Over NPO
21 January 2009

Herhalingsblok Z@ppelin op Nederland 1 verhuist voor 10 weken

De herhaling van de kinderprogramma’s KRO Kindertijd (KRO) en Sesamstraat (NPS) wordt vanaf 2 februari op Nederland 1, gedurende een periode van 10 weken, een half uur vroeger uitgezonden. Deze verandering is tot stand gekomen om tijdelijk ruimte te bieden aan het nieuwe actualiteitenprogramma ‘Dichtbij Nederland’ (NPS).

Zowel de NPS als de NPO realiseren zich dat de verandering van deze tijd voor ouders en kinderen een omschakeling is. Niettemin laat de gekozen mogelijkheid de kijkers nog altijd de gelegenheid deze herhaling te bekijken of op te nemen en later terug te kijken.

Het Z@ppelin herhalingsblok op Nederland 1 wordt na de genoemde 10 weken weer op de oude tijd geprogrammeerd (17.00 uur KRO kindertijd en 17.25 uur Sesamstraat).

De eerste uitzending van de programma’s KRO Kindertijd (7.45 en 12.45 uur) en Sesamstraat (7.20 en 13.10 uur) bij Z@ppelin op Nederland 3 blijven op hetzelfde tijdstip in de programmering staan. De KRO houdt er in haar programmering van KRO Kindertijd rekening mee dat zij geen doorlopende series uitzendt in de betreffende periode.

Grote (kleine) fans van deze twee programma’s hoeven dus geen afleveringen te missen en kunnen in de ochtend, middag of een half uur vroeger in de namiddag hun bekende programma’s en vriendjes gewoon terugzien. In beide gevallen hebben de programma’s ook websites waar fragmenten van de uitzendingen samen met liedjes en verhaaltjes te zien zijn.

Laatste persberichten

Meer persberichten